ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΕΥΒΟΙΑ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 16.000 μ2 ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 55 ΔΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – idealhome.gr

ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΕΥΒΟΙΑ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 16.000 μ2 ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 55 ΔΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Κάρυστος, Ελλάδα
Triangle 1 Created with Sketch. - Οικόπεδο ( Γή )
GI 104 16000

ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΕΥΒΟΙΑ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 16.000 μ2 ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 55 2 ΟΡΟΦΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΤΙΖΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6.400 μ2

Στην Κάρυστο Ευβοίας πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο 16.000 μ2 με άδεια για την κατασκευή 55 κατοικιών σε 2 επίπεδα. Περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας info@infodom.gr

Λίγα λόγια :

Η Κάρυστος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και λιμένας στη Νότια Εύβοια  και αποτελεί έδρα ομώνυμου δήμου, ενώ πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, είναι η Κύμη. Το 1951 αριθμούσε 3.118 κατοίκους ενώ στη εκτίμηση του 2009 είχε περίπου 7.000 κατοίκους.

Η Κάρυστος είναι κτισμένη στο μυχό ομώνυμου Κόλπου σε υψόμετρο 10 μ. και έχει ομώνυμο λιμένα που απέχει από τον Πειραιά 61 ναυτικά μίλια. Δια του λιμένα Καρύστου εξυπηρετείται τακτική θαλάσσια συγκοινωνία με την Ραφήνα . Παλαιότερα υπήρχε θαλάσσια συγκοινωνία από Πειραιά με ενδιάμεσο λιμένα προσέγγισης την Κάρυστο και που συνέχιζε μέχρι Βόλο . Επίσης συνδέεται οδικώς, μέσω Χάλκικος με Αθήνα.

Η Κάρυστος έχει πολλή καλή ρυμοτομία με ευρείς δρόμους και πλατείες που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του ΌΘΩΝΑ (Βασιλιά της Ελλάδας) από τον Βαυαρό μηχανικό Μίρμπαχ  Για το λόγο ακριβώς αυτό και προς τιμή του Όθωνα η κωμόπολη αυτή έλαβε το 1948  την ονομασία «Οθωνόπολις» που μετονομάστηκε σε Κάρυστο μετά την μεταπολίτευση το 1862.  Είναι από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας που απέκτησαν πνευματικό κέντρο  με αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη και μουσείο. Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πολύ κοντά στη πόλη και σε υψόμετρο 1400 μ. στο όρος Όχη ανεγέρθηκε ορειβατικό καταφύγιο από τη δεκαετία του 1960.
Δίπλα στο λιμάνι της Καρύστου υπάρχει παλαιό ενετικό φρούριο Μπούρτζι το οποίο επισκευάστηκε, αναστηλώθηκε και εξωραΐστηκε το 1960 από την Αρχαιολογική Εταιρία

Γραφική κωμόπολη, απλωμένη στο μυχό του ομώνυμου όρμου στο νότιο άκρο της Εύβοιας, η Κάρυστος γοητεύει όσους τη γνωρίζουν με το ξεχωριστό χρώμα της.

Νεοκλασικά κτίρια, ωραίες πλατείες και φαρδείς δρόμοι, με βάση το πολεοδομικό σχέδιο της εποχής του Όθωνα, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και μεζεδοπωλεία κατά μήκος της παραλίας συνθέτουν την εικόνα της Καρύστου, έδρας του ομώνυμου δήμου. Εκδρομικά και ταχύπλοα σκάφη, αλιευτικά και βάρκες δένουν στο λιμάνι της κωμόπολης, όπου γίνεται και η φόρτωση της φημισμένης πλάκας Καρύστου σε εμπορικά πλοία. Η αρχαία Κάρυστος, πολιτικό, θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής (Καρυστίας), υπήρξε μία από τις τέσσερις ευβοϊκές πόλεις (οι άλλες ήταν η Χαλκίδα, η Ερέτρια και η Ιστιαία) που έκοψαν δικά τους νομίσματα.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΔΙΟΥ,  ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,  ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ,  ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,  ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 16.000 μ2, ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΤΙΜΗ,
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Προτεινόμενα ακίνητα