ΑΙΓΙΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 130 ΤΜ ( ΜΕΖΟΝΕΤΑ ) – idealhome.gr

ΑΙΓΙΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ 130 ΤΜ ( ΜΕΖΟΝΕΤΑ )

Αίγινα, Ελλάδα
Triangle 1 Created with Sketch. Πώληση Triangle 1 Created with Sketch. - Κατοικία, Μεζονέτα, Μονοκατοικία
177 130 τμ 3 Δωμάτια 2 Μπάνια

ΑΙΓΙΝΑ

Πωλείται μονοκατοικία 130 τ.μ. στην Αίγινα.Έτος κατασκευής: 1996, ανακαινισμένο Εμβαδόν οικοπέδου: 1.000 τ.μ.

Κύριοι χώροι: 2 επίπεδα, σαλόνι, κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια Βοηθητικοί χώροι: αποθήκη Πλεονεκτήματα: θέα σε θάλασσα Επιπλέον χαρακτηριστικά: – ατομική θέρμανση, τζάκι – κήπος, μπάρμπεκιου – κουφώματα από αλουμίνιο, διπλά τζάμια, συναγερμός – εντοιχισμένες ντουλάπες, air-condition, δορυφορική κεραία, ηλιακός θερμοσίφωνας, μπόιλερ – προσφάτως βαμμένο.

Απόσταση από το Λιμάνι μόλις 1300 μέτρα. Το κτήμα έχει Φιστικιές και Λεμονιές.

 

Λίγα λόγια για την Αίγινα

Ο Δήμος Αίγινα περιλαμβάνει το νησί της Αίγινας και τις κοντινές του νησίδες. Συστάθηκε το 1997 με εφαρμογή του  σχεδίου Καποδίστριας από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμου Αίγινας και κοινοτήτων Μεσαγρού, Κυψέλης, Πέρδικας, και Βαθέως.  Ο δήμος Αίγινα παρέμεινε αμετάβλητος με την εφαρμογή του σχεδίου  Καποδιστρία το 2010.

Αξιοθέατα

Το νησί της Αίγινας παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα (ο «νησιωτικός» Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός/ιστορικός οικισμός της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πολύ γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Μαραθώνας και η Αγία Μαρίνα.

Δημοφιλές τουριστικό κέντρο αποτελεί επίσης το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και πληθώρα εκκλησιών που διασώθηκαν μετά την Τουρκοκρατία.

Το νησί της Αίγινας εξυπηρετείται από τοπικά πούλμαν, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει να γυρίσει την πόλη πάνω σε μια από τις παραδοσιακές άμαξες.

Στο νότιο άκρο του νησιού, 9 χμ από το λιμάνι της Αίγινας βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο της Πέρδικας από όπου τους καλοκαιρινούς υπάρχει συχνή καθημερινή σύνδεση (με καΐκι) με το νησάκι της Μονής.

Η πόλη της Αίγινας

Η έδρα της Αίγινας εντοπίζεται στο δυτικό άκρο που επεκτείνεται σταδιακά προς ανατολάς, καλύπτοντας ολόκληρη τη βόρεια πεδιάδα, ενώ ορεινοί όγκοι εκτείνονται στα νότια. Το κέντρο της πόλης αναπτύσσεται γύρω από το λιμένα, στον νοτιοδυτικό άκρο του οποίου δεσπόζει η προτομή του Καποδίστρια, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον κυβερνήτη που προσέδωσε νέα πνοή στον ιστορικό αυτό τόπο. Η εμπορική ζώνη εκτείνεται στην παραλιακή οδό, με πληθώρα καλαίσθητων κέντρων εστίασης, τουριστικών μαγαζιών και καταλυμάτων και σημεία πώλησης των τοπικών προϊόντων. Η αγορά επεκτείνεται μέσα στα εμπορικά σοκάκια της πόλης όπου η αρχοντική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον τον επισκέπτη.

Κατά την απογραφή του 2001  εμφανίζει  πληθυσμό 13.552 κατοίκων, από τους οποίους 7.783 κατοικούν στην πόλη της Αίγινας και οι υπόλοιποι στους οικισμούς Βαθέως, Κυψέλης, Μεσαγρού και Περδικας

Ο πληθυσμός της Αίγινας παρουσιάζει κατανομή 157 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Πέρα από την εμπορική και ναυτική παράδοση, οι κάτοικοι είναι γνωστοί για την καλλιτεχνική τους δράση στην κεραμική αλλά και για τους αγροτικούς συνετερισμούς που λειτουργούν επιτυχημένα με γνωστό προϊόν το αιγινήτικο φιστίκι. Η ποιότητα του αιγινήτικου Φιστικιού  οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες του νησιού (ξηρασία) αλλά και στα ηφαιστειογενή χαρακτηριστικά του εδάφους.

Η Αίγινα έχει χαρακτηριστεί  παραδοσιακός οικισμός

Αίγινα > Πωλήσεις ακινήτων > Διαμερίσματα > Κατοικίες > Βίλες > Οικόπεδα > Επαγγελματικά > Αίγινα > πωλήσεις κατοικιών > Διαμερίσματα > Κατοικίες > Βίλες > Οικόπεδα > Επαγγελματικά  ακινητα >

Αίγινα, Ελλάδα- Προσφορές κατοικιών- Αίγινα, Ελλάδα ακινητα- Αίγινα, Ελλάδα- πωλήσεις ακινητων- Αίγινα, Ελλάδα- οικοπεδα, σπιτια, μονοκατοικιες, εξοχικά

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Προτεινόμενα ακίνητα